hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

A sürgészek szerint is kell az egészségtan

Támogatja az egészségnevelés bevezetését a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság (MSOTKE), már meg is kezdték a képzési terv összeállítását.

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság novemberben megválasztott elnöksége üdvözli a MOK támogatását az egészségnevelés közoktatásba történő beépítésével kapcsolatban – áll a szervezet közleményében. Az MSOTKE elnöksége  megválasztása óta minden lehetséges fórumon és módon fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a társadalom egészségi ismereteinek növelésével, egészségtudatosságának fejlesztésével nem csak az egyes személyek egészségi állapota  javítható, de rendszer szinten csökkenthető az egészségügy különböző területeinek megterhelése.

Ez nem csak financiális megtakarítással jár, de a betegbiztonság  növelését is lehetővé teszi. A fenti célok érdekében megkezdték az általános iskolások képzési tervének összeállítását a "Teljeskörü Intézményi Egészségnevelés" (TIE) projekthez kapcsolódóan, a KLIK regionális tankerületeinek bevonásával, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének tevékeny támogatásával, egyelőre pilot jelleggel. Reményeik szerint a 2018-2019 tanévtől kezdődően egyre több tanintézményben lesz lehetőségünk a szükséges, adott életkornak megfelelő egészségügyi ismeretek átadására.

hirdetés

Könyveink