hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A Reszasz a tagdíjemelésről

A szakszerevezet arra kéri a Magyar Orvosi Kamara (MOK) küldötteit, hogy ne szavazzák meg a tagdíjemelésről szóló előterjesztést.

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) és az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport nem tartja időszerűnek és határozottan elutasítja a MOK tagdíjemelési javaslatát, valamint a mögötte álló gyenge érvelést.

Tisztelettel kérjük a küldötteket, hogy ne szavazzák meg az ezzel kapcsolatos határozatot!

A MOK országos vezetése ezzel a lépéssel tovább erodálja a szervezet hitelességét és elfogadottságát.

A MOK országos vezetésének nagyon fontos szerepe lenne az egészségügy, az egészségügyi dolgozók helyzetének rendezésében, de az ilyen és a sorozatos múltbeli – törvénytelen adatszolgáltatás, szabálytalan tagdíjemelés, elnöki prémiumok, köztörvényes bűnözők ki nem zárása – cselekmények a szervezet elutasítottságához vezettek.

A tagdíjemelés helyett azonban időszerűnek tartjuk a MOK gazdálkodásának és működésének reformját, modernizálását és egy olyan cselekvési terv kidolgozását, amely lehetővé teszi, hogy a MOK tényleges fundamentuma az orvos- és betegbiztonság garantálása legyen, valamint az orvos etikai normák transzparens és határozott képviselete. Ahhoz, hogy a fenti célkitűzések megvalósuljanak, elengedhetetlen a kamarai tagok, az orvosok megfelelő szerepvállalása és aktivitása.

Az esetleges tagdíjemelés mindannyiunkat érintene. Erre való tekintettel kérjük minden orvos kollégát, aki nem ért egyet a tagdíjemelés szándékával, hogy nemtetszésének aktivitásával adjon hangot: kérjük, keresse meg helyi szervezetét, fejtse ki véleményét akár a tagdíjemeléssel, akár a MOK működésével kapcsolatban.

Ne legyünk passzív elszenvedői a kamara kevesek érdekét szolgáló határozatainak és vegyünk részt aktívan az egészségügyi érdekvédelemben!

hirdetés

Könyveink