hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A PM jogi segítséget ajánl a demonstráló kórházi dolgozóknak

A Párbeszéd Magyarországért jogi segítséget ajánl azoknak a kórházi dolgozóknak, akiket retorzió ér, ha csatlakoznak az egészségügyért tartott  demonstrációhoz.

A párt elnöke, aki szerdán sajtótájékoztatót is tartott a témában, az MTI-nek nyilatkozva arra emlékeztetett: Sándor Mária arra kérte az egészségügyi dolgozókat, hogy a pedagógusok április 15-ére tervezett figyelmeztető sztrájkjának napján vegyenek fel fekete ruhát.

Szabó Tímea elmondta, eddig már három kórházról tudnak, amelyek vezetése azzal fenyegette a dolgozókat, hogy egy fekete kitűző vagy szalag viselése is elég ahhoz, hogy fegyelmivel kirúgják őket. A független képviselő kérdésre válaszolva nem nevesítette az intézményeket, mondván, erre nem kapott felhatalmazást.
Hangsúlyozta, hogy ha bármely egészségügyi dolgozót retorzió ér azért, mert ilyen formában kifejezte a véleményét, akkor a munkaadója megsérti az egyenlő bánásmódról szóló törvényt.

Az érintett dolgozó ezután munkaügyi pert indíthat, illetve eljárást kezdeményezhet az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, a PM pedig bármelyik eljárásban jogi segítséget nyújt a hozzájuk fordulóknak – hívta fel a figyelmet az ellenzéki politikus.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink