hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

A munkaerőhiányra hívja fel a figyelmet a 4. hullámban a MOSZ

Nagy probléma, hogy a kormányzat nem ad megfelelő információt a járványügyi adatokról – mondta Szabad Zoltán, a Magyar Orvosok Szakszervezetének (MOSZ) elnöke a Klubrádióban.

A magyar egészségügy átáll Covid-üzemmódra, ami azt eredményezi, hogy a normál eseteket nem tudjuk ellátni, mert egész egyszerűen nincs megfelelő számú egészségügyi dolgozó, illetve így lehet elkerülni a kórházon belüli "nem covidos" betegek megfertőződését is – mondta Szabad Zoltán.

A MOSZ elnöke szerint azért tartunk pontosan ugyanott, mint az előző hullám idején – amikor még oltás sem volt –, mert nem megfelelőek a járványügyi intézkedések: csak a fogékonyak arányát csökkentettük le az oltásokkal, de ahhoz, hogy jelentősen lelassítsuk a járvány terjedését, szükség lenne a tömegrendezvények beszüntetésére és a zárt helyeken kötelező maszkhordásra. A maszkviselés nem megfelelő népszerűsítése a kormány részéről egyrészt azért lehetett, mert a méréseik szerint ez nem egy népszerű intézkedés, másrészt talán ezzel is próbálták rávenni az embereket, hogy oltassák be magukat – véli a szakember.

Nagy probléma, hogy a kormányzat nem ad megfelelő és teljes körű információt a járványügyi adatokról, statisztikákról, így csak a saját tapasztalataikra hagyatkozhatnak, és a háziorvosok is azt látják, hogy rengeteg covidos megbetegedéssel fordulnak az emberek ellátásra – mondta el a Klubrádióban a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke, háziorvos.

(forrás: Klubrádió)
hirdetés

Könyveink