hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A MOK Országos Elnöksége a kormány-előterjesztésről

Ha az előterjesztés részleteiről a sajtóban leírtak helytállóak, úgy fontosnak tartjuk már most leszögezni: ezen javaslatot a MOK ezidáig nem kapta meg; előkészítésében (bár ennek lehetőségét utoljára írásban a múlt héten kértük) a korábbi ez irányú államtitkári és miniszteri ígéretek ellenére a MOK nem vehetett és nem is vett részt, közli a köztestület.

A tegnapi és a mai napon sajtóértesülések láttak napvilágot, amelyek alapján elkészült és rövidesen a kormány elé kerül egy, az egészségügy átalakításáról szóló minisztériumi törvényjavaslat, írja honlapján a köztestület. Ha az előterjesztés részleteiről a sajtóban leírtak helytállóak, úgy fontosnak tartjuk már most leszögezni:

  • ezen javaslatot a MOK ez idáig nem kapta meg;
  • előkészítésében (bár ennek lehetőségét utoljára írásban a múlt héten kértük) a korábbi ez irányú államtitkári és miniszteri ígéretek ellenére a MOK nem vehetett és nem is vett részt;
  • a javaslat bizonyos részei homlokegyenest szembe mennek a miniszterelnöknek a MOK-kal kötött korábbi megállapodásával.

Jelesül: az orvosi bértáblánál alacsonyabb fizetés lehetősége a korábbi megállapodás felrúgása.

Ezt semmilyen formában nem fogadjuk el, írja a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége.

A tervezetről szakmai szempontból érdemben csak azt követően tudnak nyilatkozni, hogy ha az előterjesztést eredeti formájában, részletesen megismerték, közlik.

hirdetés

Könyveink