hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A MEKE a gyermekkori hiperaktivitásról

A gyermekkori hiperaktivitás lesz a témája a Magyar Egészségkommunikációs Egyesület (MEKE) legközelebbi szakmai rendezvényének, amelyet 2011. szeptember 27-én (kedden), este 18 órától tartanak a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A félév első szakmai rendezvényének alapjául egy, a gyermekkori hiperaktivitás (ADHD) kapcsán lezajlott átfogó szakmai kutatás és elemzés szolgál. A kutatást a Budapesti Corvinus Egyetem végezte idén nyáron, melyben a MEKE is tevékenyen részt vett. Ennek eredményeként született meg egy teljesen új szellemű elemzés a betegség társadalmi szintű következményeiről, melyet a MEKE célkitűzéseinek megfelelően igyekszik az egészségkommunikáció aspektusaiban is újszerűen megközelíteni.

A szakmai összejövetelt 2011. szeptember 27-én (kedden), este 18.00 órakor, a Budapesti Corvinus Egyetem új épületének (Budapest IX. kerület, Közraktár u 4-6.) V-VI. számú előadójában tartják. A rendezvényen a kutatók rövid, gondolatébresztő összefoglaló előadást tartanak, amit egy, a szakmát és a döntéshozói oldalt egyaránt reprezentáló kerekasztalbeszélgetés követ.

A kerekasztalbeszélgetésen részt vesz:

  • Dr. Cserháti Péter (egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Nemzeti Erőforrás Minisztérium),
  • Dr. Gajdácsi József, (főigazgató-helyettes, Országos Egészségbiztosítási Pénztár),
  • Dr. Pászthy Bea (egyetemi docens, a Gyermekpszichiátriai Szakmai Kollégium elnöke)
  • Hajdú Józsefné (gyógypedagógus, az ADHD Magyarország szakmai vezetője)
  • Leiner Károly (pedagógus, Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete)

A szervezés megkönnyítése érdekében a MEKE tagjait arra kérik, hogy részvételi szándékukat jelezzék az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.

MedicalOnline
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink