hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

A Medcenteré az ózdi kórház

A Medcenter Kft. működtetheti a jövőben az ózdi Almási Balogh Pál Kórházat, erről határozott pénteki ülésén az észak-borsodi város önkormányzata - közölte Benedek Mihály (MSZP) polgármester.

Az ózdi képviselő-testület július 27-én döntött arról, hogy "közfeladat-ellátás működtetésbe adásával és vagyonkezelői jog létesítésével" akarja a városi kórház szakellátását biztosítani és a színvonal emeléséhez szükséges pénzügyi, gazdasági feltételeket megteremteni - emlékeztetett a polgármester.
Két társaság, a HospInvest Zrt. és a Medcenter Kft. adott ajánlatot működtetésre, időközben azonban a HospInvest elállt szándékától.
Eredetileg az ózdi képviselő-testület szeptemberi ülésén kellett volna dönteni a Medcenter pályázatáról - egy eseti önkormányzati bizottság a testületnek akkor azt javasolta, hogy a pályázatot nyilvánítsa érvényesnek és eredményesnek -, ám a polgármester akkor arra kérte a képviselőket: ne tárgyalják ezt, mert további egyeztetéseket tart szükségesnek a kórházi szakszervezetekkel, illetve a közalkalmazotti tanáccsal, hogy minden kérdés megnyugtatóan rendeződjön.
Ez megtörtént - mondta a polgármester, megjegyezve: a képviselő-testület 17 igen szavazattal és 5 tartózkodás mellett fogadta el pénteki ülésén a Medcenter pályázatát.
Benedek Mihály elmondta: az elkövetkező hetekben konkretizálják a pályázatban leírtakat a kabai székhelyű Medcenterrel, amely várhatóan a jövő év elején veheti át a kórház működtetését.

Forrás: MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink