hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

A magyar gyártók az arab piacra mennek

Innovatív orvostechnikai eszközökkel jelentek meg a magyar cégek a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállításán Dubaiban - közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA).

Az Arab Health a térség legnagyobb szakmai seregszemléje, ahol 3900 kiállító kínálja legújabb termékeit. A hétfőn kezdődött ötnapos rendezvény alatt 153 ország mintegy 85 ezer látogatójára számítanak. A kiállításon a HITA kollektív standdal vesz részt, ahol 16 magyar cég mutatkozik be, 7 orvosi műszergyártó vállalat pedig önállóan jelenik meg.

A hivatal közleménye szerint számos dél-kelet ázsiai, afrikai és közel-keleti ország szakmai közönsége számára ez a legfontosabb éves orvostechnikai kiállítás, ezért van kiemelten nagy jelentősége annak, hogy Magyarországot idén összesen 23 cég képviseli, amelyek különösen innovatív termékekkel jelennek meg Dubaiban.

A magyar orvostechnikai ágazat sikerességét bizonyítja, hogy jelenleg több mint 150 hazai exportcéget tartanak nyilván ezen a területen. Már a tavalyi rendezvényen is több százezer euró értékű üzletkötésről tárgyaltak a cégek a HITA segítségével, konkrét megrendelések egyebek mellett Pakisztánból, az Egyesült Arab Emírségekből és Jordániából érkeztek a magyarországi gyártókhoz - közölte a HITA.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink