hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A kormány nem akarja szűkíteni az ingyenes ellátások körét

A kormány álláspontja 2010 óta teljesen világos: az egészségügy nem üzlet. Mi ellenezzük a fizetős egészségügyi ellátás beemelését a közegészségügybe. Ezért akadályoztuk meg a szocialisták által tervezett vizitdíj és kórházi napidíj bevezetését is, közölte a szaktárca.

A kormany.hu-n közzé tettek szerint: "Mi nem többszintű, hanem egységes állami ellátási rendszerben gondolkodunk, ahol a közegészségügy keretein belül mindenki számára biztosított minden típusú ellátás díjmentesen. Ezért a kormány nem szűkíteni, hanem bővíteni akarja az ingyenesen elérhető egészségügyi ellátások körét.

A fizetős egészségügyi szolgáltatásoknak a magánkórházakban van a helye. Az pedig nem fenntartható, hogy állami finanszírozású intézményekben, állami pénzből vásárolt eszközökkel és állami alkalmazásban álló dolgozókkal tartsanak fenn magánpraxisokat.

Az egészségügyre fordított minden egyes forintot a közegészségügy és a betegellátás színvonalának emelésére szánunk", írja az EMMI Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya.

(forrás: kormany.hu)
hirdetés

Könyveink