hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A kórházigazgatókat is elérte a burnout szindróma

Sokat javult az ellátás színvonala, ám a finanszírozás miatt továbbra is folyamatos válságmenedzselésre kényszerülnek a kórházak – nyilatkozta Velkey György a Világgazdaságnak.

A Magyar Kórházszövetség jövő heti közgyűlése előtt beszélt arról az elnök, hogy számos pozitívum ellenére a kórházak biztonságos működtetéséhez szükséges finanszírozás ma sem megoldott, „a betegségek ellátása után kapott biztosítói térítési díjak messze alacsonyabbak még a visegrádi országok díjtételeinél is”. Ezért a kórházigazgatók továbbra is folyamatos válságmenedzselésre kényszerülnek, ami több évtized után immár jelentős motivációhiányhoz és sokszor kiégési szindrómához vezet – fogalmazott Velkey György.
Nem titkolta: a dologi költségekre, vagyis az intézmények működtetésére fordítható keret folyamatos csökkenése miatt mindennapossá vált, hogy a kórházigazgatók alkudozni kényszerülnek a gyógyszerbeszállítókkal annak érdekében, hogy biztosítani tudják a napi gyógyszerszükségletet. Mint mondta, a késedelmes fizetések és ennek következtében kialakuló eladósodás miatt a közbeszerzések során kialkudott jó árak is veszélybe kerülhetnek. „Sajnos sokszor a fizetési sor végére kerülnek az élelmiszereket és más közhasznú termékeket forgalmazó kisvállalkozók, ami a helyi iparpolitikai szempontok szempontjából is hátrányos” – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink