hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Megoldás a hálapénzre

Hatékonyabbá tenné a társadalombiztosítás rendszerét, ha az emberek köthetnének kiegészítő biztosítást, ez a hálapénz megszűnését is segítené – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budai Egészségközpont Kft. igazgatója.

Segítené az emberek hatékonyabb egészségügyi ellátását, ha az állam bevezetné a kétszintű társadalombiztosítási rendszert – hangsúlyozta Varga Péter Pál. „Egyáltalán nem ördögtől való az, hogy bizonyos szolgáltatásokra az ember köthessen kiegészítő biztosítást” – fogalmazott a Budai Egészségközpont Kft igazgatója, hozzátéve: ma hálapénzzel egyszerűbb hozzájutni olyan szolgáltatásokhoz, melyet a biztosítói struktúra nem tud beárazni.

Mint mondta, ha a beteg ügyfélként biztosítással rendelkezik, a szolgáltatónál pedig számlát kap, melyet elvihet a biztosítóhoz, megszűnik a hálapénz létjogosultsága. „Ebben a speciális helyzetben, amiben a mai magyar közfinanszírozott egészségügy van, sokkal szabályozottabban lehetne bevezetni egy jól fragmentált, állami kézben lévő, második szintű kiegészítő biztosítást” – vélekedett.

A Budai Egészségközpont Kft. igazgatója szerint az elmúlt évtizedekben egyetlen jelentős lépés sem történt a hálapénz megszüntetése érdekében. „Harminc év alatt semmi komoly nem történt” – hangsúlyozta a szakértő, aki szerint a tiszta viszonyok miatt növekszik a magánszektor, „pontosan tudja az ügyfél, hogy mit vásárol”.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink