hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A kaszinókban is lesz elrettentő felirat

A Magyar Hírlap szerint már ma megjelenhet a közlönyben a függők kaszinóba járását, távolsági szerencsejátékát korlátozó kormányrendelet.

A lap néhány hete már foglalkozott a tervezettel, akkor egyebek mellett azt írták, hogy a személyes azonosításhoz kötött játékfajták, így a kaszinó, a kártyaterem, a távszerencsejáték és az online kaszinójáték esetében a „szervező a játékos azonosítása során a játékosvédelmi nyilvántartás adatait elektronikus úton lekérdezi, és a sérülékenynek minősülő játékos részére belépést nem biztosíthat”. A bírósági és önkéntes korlátozások nyilvántartását az adóhatóság vezeti.

Mint most hozzáteszik, a jogszabály azt is előírná, hogy „a szerencsejáték-szervező köteles figyelmeztetni a túlzásba vitt szerencsejáték ártalmaira, a szenvedélybetegség kialakulásának veszélyeire, a tájékoztatás a játékszenvedély kezelésével foglalkozó, állami egészségügyi és szociális ellátórendszerben működő szolgáltatók megyénkénti és településenkénti elérhetőségére is kiterjed” – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink