hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

A győri kórházban 5500 forintért láthatja halott hozzátartozóját

Ha egy hozzátartozó még a kórházból való elszállítás előtt látni akarja elhunyt rokona holttestét, azért a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban 5500 forintot kell fizetnie – írja az Úgy Tudjuk nyomán a Népszava.

Az intézmény igazgatója a portál kérdésére azt mondta, 2019. április 1. napjától kezdődően van ilyen díjfizetési kötelezettség. Az összeg kiszámítására a tevékenység ellátására fordított időtartam, valamint a munkatársak illetményének megállapítására vonatkozó hatályos jogszabályi előírások alapján került sor, az intézmény számlájára történő utalással kell teljesíteni.

A portál információi szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság egységes gyakorlatot szeretne kialakítani. Jelenleg nincs kötelező központi szabályozás, az intézmények maguk dönthetik el, kérnek-e pénzt ezért vagy sem, ám a hírek szerint az OKFŐ nem tartja etikusnak ,hogy az elhunytak láthatásáért a kórházak pénzt kérjenek, így a jövőben feltehetően nem lehet majd ilyen jogcímen térítési díjat felszámítani, írja a lap.

(forrás: Úgy Tudjuk, Népszava)
hirdetés

Könyveink