2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

A fővárosi önkormányzat folytatja a teszteléseket

A fővárosi önkormányzat folytatja a szociális ellátásban dolgozók koronavírus elleni szűrését, bővített tesztelési programban védi az idősellátásban és a hajléktalanellátásban dolgozókat, ezáltal pedig az ellátottak egészségét is, közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

Kedden megérkezett a Városházára 100 ezer antigéngyorsteszt, ennek a felét lakosságarányosan átadják a budapesti kerületeknek; a városrészekben a jövő héten elkezdik a tesztelést a helyi igények szerint. A másik 50 ezer tesztből lehetőséget biztosítanak a szűrésre a nélkülözhetetlen városi közszolgáltató cégek dolgozói számára.

Ezeket az antigénteszteket a Budapesti Közlekedési Központ, a BKV Zrt., a Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság, a Budapesti Temetkezési Intézet és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. használhatja fel.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon azt írta, "sem a járványt, sem a budapestieket nem érdekli, hogy kinek mi a feladata, csak az, hogy legyünk túl minél gyorsabban ezen a pusztító járványon. Mi folytatjuk a védekezést".

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés