hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

A doki, aki visszaszokott

A doki, aki maga is küszködik a leszokással, ugyanaz a képviselő, akihez Kaposváron kötik a nyilvános dohányzás teljes tilalmának törvényjavaslatát.

– Sokat csuklott az elmúlt három hónapban?

– Nem volt vészes – nevette el magát Heintz Tamás fideszes országgyűlési képviselő. – A törvényjavaslatot többen jegyeztük, ám tudomásul vettem, engem kötöttek hozzá az emberek. Nem egy 70 kilós tüdőgyógyászt, hanem a nagy bagóst, aki leszokott, küszködött, majd...

– ...visszaszokott...

– Rosszul álltam hozzá, nem kértem segítséget, azt hittem, csak az akarat elég. De pénteken ismét letettem, reményeim szerint: örökre.

– Ha az egyéni füstölgést mellőzzük, sikeresnek érzi az elmúlt negyedévet?

– Mindenkinek meg kell érteni, nem kitolásból hoztuk meg a törvényt. Az alapcél, hogy középtávon sikerüljön csökkenteni a dohányosok s ezáltal a cigarettához fűződő betegségek számát, a halandóság arányát. A statisztikák szerint évi 30 ezer fő a természetes fogyás Magyarországon – éppen ennyien halnak meg a dohányzás következményeként. Nem véletlen, hogy a felmérések szerint 80 százalékos támogatottsága van a törvénynek – megvolt a társadalmi igény.

A teljes interjú a Sonline.hu-n

(forrás: Sonline)
hirdetés

Könyveink