hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A Dél-pestit ajándékozza meg a ReSzaSz

A ReSzaSz kézhigiéniát népszerűsítő akciójában közel 800.000 forintnyi támogatás gyűlt össze alkoholos kézfertőtlenítőre.

A nyertes kórházat szavazás alapján választották ki, több, mint 7500-an tartották fontosnak, hogy szavazatukkal segítsék az általuk kiválasztott egészségügyi intézményt

A legtöbb voksot a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet kapta, így a több, mint 500 liter alkoholos kézfertőtlenítőt és 60 darab ágyvégi adagolót az ott dolgozó kollégák, gyógyuló betegek és látogató hozzátartozóik használhatják majd. A támogatást a mai napon adják át a kórház vezetőségének.

 

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (ReSzaSz) az akcióval az volt a célja, hogy felhívják a lakosság, a döntéshozók és az egészségügyben dolgozók figyelmet a kézhigiénia fontosságára, hiszen ez alapvető és elengedhetetlen követelménye a biztonságos betegellátásnak, a kórházi fertőzések visszaszorításának.

 

Bíznak benne, hogy rövid határidőn belül minden egészségügyi intézmény bejáratánál, minden folyosón, betegágyon és minden betegellátási pontnál lesz kézfertőtlenítő, lehetővé téve annak rutinszerű használatát, ezáltal is csökkentve az elkerülhető megbetegedések és halálozások számát. Ezen célkitűzés deklarálása és rendszerszintű megvalósítása kizárólag kormányzati szándék kérdése.

hirdetés

Könyveink