hirdetés
2019. június. 18., kedd - Arnold, Levente.
hirdetés

A csótányoktól a no-go kórházig

Mi volt rosszabb idén, egészségügyi dolgozónak lenni vagy betegnek? A hvg.hu átolvasta 2018 egészségügyről szóló híreit.

hirdetés

A 2018-as választások előtt a lap már készített egy egészségügyi ágazatról szóló összefoglalót. Az összeállításhoz már akkor is nehéz volt kiválasztani, melyik szempontot vegyék alapul a magyar egészségügy állapotának lefestéséhez. Hogy hány kórház sürgősségi osztályán halnak meg többen még azelőtt, hogy a 6-12 órás várakozás után rájuk nézne egy orvos? Vagy hányban jut a sokórás várakozáshoz szék, netán ágy a folyosón, és hányban csak egy otthonról bevitt polifoam? Hányban szednek össze kisebb-nagyobb eséllyel valami fertőzést is meglévő bajaik mellé a bent fekvő betegek? Hogy hány helyen nincs évek óta körzeti és gyerekorvos, hány helyre nem ér ki 15 perc alatt a mentő, vagy hány helyen kell a mentőknek saját, otthonról hozott eszközeikkel dolgozniuk, a használtakat pedig koszos garázsokban maguknak sterilizálniuk?

A helyzet április után sem javult sokat, a választás előtti hetekben annyival igen, hogy a Kétfarkú Kutya Párt lelkes aktivistáinak, azazhogy passzivistáinak jóvoltából pár napig volt például szappan és kéztörlő néhány fővárosi kórházban, írja a lap, mely kigyűjtötte a legnagyobb vihart kavart eseteket.

A cikk végén szavazni is lehet arról, "melyik volt az év legdurvább egészség-ügye".

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink