hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

A betegek harmada ma kétszer megy egy gyógyszerért a patikába

Ez a futam most nem sikerült, jelenleg még az óriási erőfeszítéssel összehozott semmit összesítik – idéz egy markáns véleményt a patikatulajdonok újraosztásáról a Napi.hu.

A patikai tulajdonszerzést célzó programról kiderült, a gyógyszerészek nem akartak hitelt felvenni és kockáztatni sem, ezért halasztott fizetéssel, a későbbi osztalék terhére jutottak hozzá az előírt részesedéshez – állapították meg a Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos nevével fémjelzett Markáns vélemények című minapi rendezvényen, emlékeztet a lap.

A rendezvényen Korodi Karolina, a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége elnöke, Zlinszky János alelnöke, Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke és Fekete Tibor gyógyszerpiaci szakértő beszélt a gyógyszerészek és gyógyszertárak helyzetéről.

A tulajdoni hányad kérdéséről egyébként úgy vélték, az teljesen érdektelen a patikába betérőknek. Számukra sokkal nagyobb jelentősége van annak, hogy míg öt éve 10 százalékuknak sem kellett visszamenni a patikába a felírt gyógyszerért, ma több mint 30 százalékuk kényszerül erre a készletezési politika miatt, ami viszont egyre növeli a betegek elégedetlenségét.

A következő négy évvel kapcsolatos várakozásokról szólva Fekete Tibor azt mondta, a gyógyszerpiac még mindig nincs a gödör alján, további kasszaszűkítésre lehet számítani, és a piaci szereplők terheinek növekedésére – olvasható a napi.hu-n.

(forrás: napi.hu)
hirdetés

Könyveink