hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Menekülnek a mentőktől?

A hvg.hu szerint az utóbbi hónapokban sem csökkent a mentők munkáját irányító központban a felmondások száma, hiába hivatkozik előszeretettel az ágazatban végrehajtott béremelésekre az illetékes miniszer.

A lap több forrásból is úgy értesült, hogy az utóbbi három hónapban több mint 20-an hagyták ott az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi mentésirányítását. A felmondások miatt most kb. 30-50 ember hiányzik innen, állítják mentős források. A beszámolók szerint volt olyan éjszakai műszak, amikor 5-6 embert is csak nagy nehézség árán tudtak kiállítani. A létszámhiány évtizedes probléma a mentőszolgálatnál, de az utóbbi félévben lett igazán kritikus: volt olyan hónap, amikor egyszerre 5-10 irányító állt fel.

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke nem tud ilyen felmondásai hullámról. Elismerte ugyan, hogy az elvándorlás létező jelenség, de túlzónak tartja az értesüléset. Ha valóban ennyien mondanának fel, akkor egyik pillanatról a másikra megbénulna a mentésirányítás, tette hozzá a szakszervezet vezetője.

A lap az Országos Mentőszolgálatnak is elküldte kérdéseit; szerette volna megerősíttetni információit, illetve kíváncsi volt, összesen hányan és milyen fizetésért dolgoznak a közép-magyarországi irányításnál. Válaszában azt írta az OMSZ, hogy a nagy mennyiségű sajtómegkeresés miatt nem tudnak a megadott határidőig válaszolni, megalapozatlannak tartják a hvg.hu kérését. Mint írták, “a mentésirányítás rendszere a Közép-magyarországi Régióban is folyamatosan és megbízhatóan működik, annak személyi és tárgyi feltételei biztosítottak.”

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink