hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

"Megállapodás a találkozótól még nem várható" (Frissítve: a tárca és a MOK)

Mindkét fél számára elfogadható javaslatok esetén döntést a MOK illetékes tagjainak megkérdezését követően a Területi Szervezetek Tanácsa hozhat majd, közli a kamara a Facebook-oldalán.

Április 18-án Kincses Gyula MOK elnök és Soós Zoltán, a MOK Háziorvosi Csoportjának vezetője Takács Péter államtitkár úrral folytat megbeszélést. A találkozó célja, hogy az alapellátás és az ügyeleti rendszer helyzetét áttekintve közelítsük az államtitkárság és a MOK helyzetértékelését, a kialakult problémákra adott megoldási javaslatokat, olvasható a bejegyzésben, ahol azt is jelzik: megállapodás a találkozótól még nem várható, ahhoz testületi támogatás szükséges.

Mindkét fél számára elfogadható javaslatok esetén döntést a MOK illetékes tagjainak megkérdezését követően a Területi Szervezetek Tanácsa hozhat majd, közli a szervezet.

Frissítés:

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) részéről Kőrösi László főosztályvezető, valamint a Magyar Orvosi Kamara (MOK) oldaláról Kincses Gyula elnök és Soós Zoltán, a Háziorvosi Csoport vezetője 2023. április 18-án egyeztettek az alapellátásról és az új háziorvosi indikátorrendszerről, valamint az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján kijelölték az alapellátás finanszírozásának rövidtávon meghatározandó irányait, közölte 17 óra után a felek közös közleményét a BM az Országos Sajtószolgálat útján. MInt írták, az egyeztetés végén Kincses Gyula elmondta, örül annak, hogy a felek között elindult egy érdemi párbeszéd, amely alapjául szolgál a jövőben a közös munkának és a folytatásban sor kerül egy formális Belügyminisztérium – MOK elnökség találkozó megszervezésére. Takács Péter felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a szakmai párbeszéd eddig sem szakadt meg, a tárca ezt eddig is fenntartotta. "Vannak olyan problémák, amelyeket közösen azonosítottunk, és amiknek a megoldásán a továbbiakban együtt fogunk dolgozni" – fűzte hozzá az államtitkár.  A Belügyminisztérium továbbra is partnerként tekint a Magyar Orvosi Kamarára, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is várja javaslataikat és észrevételeiket az egészségüggyel kapcsolatos kérdésekben.

(forrás: Facebook, MTI-OS, Belügyminisztérium)

cimkék

hirdetés

Könyveink