hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

"Helyben totyognak" az Észak Pesti kórház ügyében

A volt orosz tiszti kórház, ma Észak Pesti kórház miatt huzakodik a kormány és a XV.kerület, írja az Esti Újság.

A kerület hosszú ideje keresi a megoldást a terület hasznosítására. Aktuálisan egy olyan terv van asztalon, amely a hagyományos kínai orvoslás előtt nyitná meg az intatlan kapuját. Erről egyeztet már egy ideje a magyar és a kínai kormány.

Korábban az érintett ingatlanon meglévő állami tulajdon a XV. kerülethez került, most azonban négy épület tulajdonjoga és a hozzájuk tartozó terület használati joga visszakerült az államhoz. Ezt a kormány azzal magyarázta, hogy a nagy volumenű projekt végrehajtásához az önkormányzat nem rendelkezik elegendő erőforrással. Egy szocialista képviselő, Horváth Imre most azt kifogásolja, hogy a projekt kifutása még a kormány előtt sem ismert, csupán szándéknyilatkozat született arról a kínai és a magyar felek között. Ráadásul az épületek visszavételekor a kormány nem hajlandó elismerni az azok megóvására, rehabilitációjára fordított helyi kiadásokat.

A kormány álláspontja szerint azonban ilyen kötelezettség nem terheli. A projekt előkészítése folyamatban van, azonban számos akkreditációs és engedélyezési eljárást kell még lezárni, mielőtt a Közép- és Kelet-európai Hagyományos Kínai Orvoslás Oktató, Gyógító és Kutató Központ megkezdi működését, közli a lap.

(forrás: Esti Újság)
hirdetés

Könyveink