hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

"Beteg- és orvosbarát rendszerre lenne szükség"

Hosszú folyamat eredménye, hogy az egészségügyi rendszer nagyon egyenetlenül teljesít. Nem mindenhol rossz, de "orosz rulett, hogy kinek milyen ellátás jut" – fogalmazott Kincses Gyula, a MOK elnöke a Klubrádióban.

„A kamara a megoldásban, egy jobban működő rendszerben érdekelt, ha kell, akkor bevetünk ezért nyomásgyakorlási eszközöket. Nem ezek használata a cél, hanem az eredmény”, mondta Kincses Gyula, a MOK elnöke a Megbeszéljükben.

Hosszú folyamat eredménye, hogy az egészségügyi rendszer nagyon egyenetlenül teljesít. Nem mindenhol rossz, de "orosz rulett, hogy kinek milyen ellátás jut" – mondta a kamara elnöke. A szakmában nem vitatják, hogy szükség van a rendszer átalakítására, az olyan célokkal egyetértenek, mint a centrumkórházak megerősítése, vagy, hogy az emberek a lakhelyükhöz közel jussanak ellátáshoz. Ugyanakkor úgy látják, az új szabályozás nem alkalmas a meglévő problématömeg kezelésére – tette hozzá.

Az, hogy a tagság aktívabb lett, részben annak köszönhető Kincses szerint, hogy „mostanra ért le a kollégákig” a szolgálati törvény hatása. "Most mutatja ki a foga fehérjét" a szabályozás, egyre inkább az orvosi szabadságot és kreativitást semmibe vevő irányba mozdul a törvénykezés. "Beteg- és orvosbarát rendszerre lenne szükség", mondta a kamara elnöke.

A MOK hétfőn küldte el a kormányzatnak a hétvégi küldöttközgyűlésen elfogadott dokumentumot, közli a rádió honlapja.

(forrás: Klubrádió)

cimkék

hirdetés

Könyveink