hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Újra Életközelben

"Az eredmények útján"

Az eredmények útján megyünk tovább. Nem azt kell figyelembe venni, hogy ki hány oltást kapott eddig, hanem azt, hogy az oltások között mennyi idő telt el – mondta Kásler Miklós az Életközelben legújabb részében.

Kásler Miklós az oltásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: a védettségi szint körülbelül 4-5 hónapon keresztül áll fenn, de a 4. hónap után először lassan, majd rendkívül gyorsan csökken. Arra utaló adatok vannak például Izraelből, hogy a 4. oltás háromszor jobban védi az embereket a súlyosabb megbetegedéstől és a fatális betegséglefolyástól, mint megelőzően – mondta. Hozzátette: 4 hónappal a 3. oltás után elsősorban a 60 év feletti embereknek ajánlott a 4. oltás, illetve akik olyan társbetegségekben szenvednek, mint a szívelégtelenség, infarktus, krónikus tüdőbetegség. Ezeknek a betegségeknek a kezelésével foglalkozik a 2018-ban létrehozott Nemzeti Egészségügyi Programok, illetve a 2021-ben megalakult Nemzeti Infektológiai Program. A 6 Nemzeti Egészségügyi Programnak köszönhetően, ha lesz egy nagy pandémia 5, vagy 6 év múlva, akkor a magyar lakosság sokkal jobb egészségi állapotban fogadja azt a helyzetet – mutatott rá a tárcavezető.

Azzal kapcsolatban, hogy Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója szerint végső stádiumhoz közelít a járvány úgy reagált: Hans Kluge elhamarkodottan soha nem nyilatkozik, de ugyanígy más teoretikus megközelítések is lehetnek.

Az interjú során szóba került a Szent Imre Kórházban történt tüzeset, amely egy halálos áldozatot követelt. A miniszter kiemelte: a sürgősségi osztály teljes rekonstrukcióra szorul, amelynek pénzügyi igénye majdnem félmilliárd forint.

(forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma, MTI-OS)

cimkék

hirdetés

Könyveink