hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

"Az EESzT nem ismeri a szemérem fogalmát"

Ahhoz még az NSA-nek sem volt gyomra, hogy szisztematikusan összegyűjtse a saját állampolgárainak élethosszig tartó módon, minden egyes egészségügyi adatát. Ez Magyarországon meg fog történni, írja Alexin Zoltán.

Edward Snowden hívta fel a figyelmet az Egyesült Államok titkosszolgálatának adatgyűjtő tevékenységére. Valóban elképzelhetetlen mennyiségű személyes adatot gyűjtöttek össze hazai és külföldi polgárokról. Rendelkeznek 2-3 milliárd személy rendezett adataival, lehallgatták a levelezésüket, ismerik a hitelkártya műveleteiket, a leveleik tartalmát. Ahhoz azonban még az NSA-nek sem volt gyomra, hogy szisztematikusan összegyűjtse a saját állampolgárainak élethosszig tartó módon, minden egyes egészségügyi adatát. Ez Magyarországon meg fog történni. A jogvédelem intézményrendszerének katasztrófája, az alapvető emberi jogok csődje, ami tapasztalható, írja a tisztessegesadatkezeles.hu-n Alexin Zoltán.

Mint emlékeztet: "az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESzT) márciusban kezdi meg a működését olyan jogi környezetben, amely a XIV. századi adószedők működésére jellmező. Ez kb. annyit tesz, hogy az adószedő megjelenik négy fogdmeggel, bezárnak a konyhába és aztán, ami megtetszik az elviszik, jogorvoslat nélkül. Az EESzT nem ismeri a szemérem fogalmát, minden egyre megy adat-adat. Szisztematikusan kötelező jelleggel minden adatot maga alá gyűr, mindegy az, hogy valakinek a nemi szervéről, végbeléről, mentális betegségéről szól. De hát van digitális önrendelkezés, mondhatná valaki. Nos ez kb. annyit tesz, hogy az állam 24 órában meztelenül a falhoz láncolva tart, és naponta kétszer 15 percig elenged, futkorászhat a polgár egy kicsit a porban, ez a digitális önendelkezés. Semmit sem ér. (...)

Az Európai Unióban elképzelhetetlen, hogy bírósági jogorvoslati lehetőség teljes elvágásával egy peepshow-t lehessen működtetni, amelyben 10 millió kisemmizett szexrabszolga adatai között lehet keresgélni. De hát nincsenek képek! Ezen is dolgoznak már, lesznek fényképek is. A fejlődési rendellenességben szenvedőkről, sérült péniszekről és hüvelyekről már van ilyen. Lehet nézegetni.

A digitális önrendelkezés egy kirakat, az adatok sokkal nagyobb tömegét, a központi rendszerből kényszerintézkedéssel veszi ki az állam, erről a betegek semmit sem fognak megtudni, és semmit sem tehetnek ellene. Akár el is adhatják majd az adatokat gyógyszercégeknek. Ez egy végtelenül barbár, aljas és körmönfont megfigyelő rendszer, ami a társadalom félrevezetésével nagy titkolózással jött létre, soha sem fogjuk megtudni, hogy kik csorgatják a nyálukat az adataink nézegetése közben.

Már megjelent az orvosok között az a nézet, hogy aki le meri tiltani az adatai elérését, akkor azt el kell küldeni kezelés nélkül. Erre azt mondom, hogy azonnal el is kell jönni és a kártyát is visszakérni. Amint az első bitem megjelenik a rendszerben, azonnal pert fogok indítani az adat törléséért. Ilyen per indításában bárkinek szívesen segítek. A facebookon pedig nyilvánosságra hozom az egyes eredményeket, jogi lépéseket, https://www.facebook.com/groups/NagyTiltakozas".

A teljes cikk.

cimkék

hirdetés

Könyveink