hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

8000 aláírás az aktív ellátásért Vasban

Több mint 8000 aláírás gyűlt össze a vasi egészségügyi ellátás javítását célzó több hónapos akcióban, írja a Vas Népe alapján a Weborvos.

Az aláírásokat az akció kezdeményezője, Fehér László polgármester személyesen vitte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi államtitkárságára. Mint a Vas Népének elmondta: a celldömölki és a körmendi aktív kórházi ellátás visszaállítása érdekében nyújtotta be kérelmét az aláírásgyűjtő akció engedélyezésére. Hangsúlyozta: városvezetőként nap mint tapasztalja, hogy a celldömölkieknek milyen fontos a kórház. Emlékeztetett arra is, hogy volt idő, amikor a megyében Szombathelyen kívül Celldömölkön, Körmenden és Sárváron is működött aktív kórházi ellátás.

Az elmúlt évtized több kormányhoz köthető átalakításai során előbb csökkent az aktív kórházi ágyak száma a celli kórházban, aztán a szülészet-nőgyógyászat kivételével meg is szűnt az aktív ellátás. Körmenden ma kizárólag – szintén a Markusovszky kórházhoz tartozó – aktív sebészet működik, Sárváron pedig teljes egészében megszűnt az aktív ellátás. A Cellből elindított, elsősorban Kemenesalját megcélzó, de a megye más térségeire is kiterjedő aláírásgyűjtő akcióhoz csatlakozott a „Celldömölki aktív gyógyító kórházért" elnevezésű Facebook-csoport, amelynek tagsága folyamatosan növekszik.

A februártól augusztus közepéig összegyűlt 8084 aláírás dokumentációját személyesen adták az Emberi Erőforrások Minisztériumában dr. Mészáros Jánosnak, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkárnak, írja a lap.

(forrás: vaol.hu, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink