hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

7 válaszért 88 ezer

A MOK 88 ezer forintért adja ki többek között azt az információt, hogy 2010 óta milyen javadalmazást kaptak az elnökség tagjai, olvasható a hvg.hu-n.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő néhány héttel korábban levelet írt a Magyar Orvosi Kamara elnökének, Éger Istvánnak, amelyben a kamara vagyongazdálkodásáról tett fel kérdéseket: elsősorban a kamarai tisztségviselők javadalmazása és a MOK tulajdonában lévő cégek pénzügyei érdekelték – emlékeztet a hvg.hu.

Az orvos azért is érdeklődött írásban a MOK-elnöknél, mert Éger javadalmazása nincs feltüntetve a kamara honlapján.Kunetz postafordultával kapott egy levelet, amelyben az Éger helyett válaszoló országos hivatalvezető az információs törvényre hivatkozva azt írta, hogy az orvos által kért adatokat 88 ezer forintért adja ki, mivel a "MOK alaptevékenységéhez szükséges munkaerő aránytalan mértékű igénybevételével jár" többek között annak megválaszolása, hogy 2010 óta milyen javadalmazásban részesültek az elnökség tagjai.

Az 1001 orvos hálapénz nélkül elnevezésű Facebook-csoportban többen felajánlották Kunetznek, hogy összedobják neki ezt az összeget. Nem ez az első csörte Kunetz és az orvosi kamara között; nem sokkal ezelőtt etikai eljárás indult az egészségügyi szakértő ellen, mert a sajtóban tett nyilatkozataival kihúzta a gyufát a kamara elnökségénél.

A témában Kunetz az RTL Híradónak is nyilatkozott, a videót itt nézheti meg.

(forrás: hvg.hu, RTL Klub)
hirdetés

Könyveink