hirdetés
2019. szeptember. 16., hétfő - Edit.
hirdetés

3,043 milliárd a foglalkoztatás segítésére

75 milliárd póluskórházak fejlesztésére

Lezárult az első fordulója annak a pályázatnak, amely során összesen 75 milliárd forintra pályázhatnak egészségügyi intézmények a pólusprogram keretében - jelentette be az egészségügyi miniszter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A pólusprogram célja, hogy minden régióban legyen egy olyan intézmény, amely a legmagasabb színvonalú, progresszív ellátást nyújtja a lakosoknak, így az "egészségpólus" pályázaton infrastrukturális fejlesztésekre és eszköz-, műszerbeszerzésre lehetett pályázni. Székely Tamás elmondta: nyolc intézmény jutott tovább az első fordulón, a kórházanként elnyerhető maximális összeg valamivel több mint 11,4 milliárd forint lehet. Az intézményi "névsort" a miniszter a januári, első kormányülésen terjeszti a kormány elé.
Eredményesen pályázott a nyíregyházi Jósa András Kórház, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház, a kecskeméti kórház, a Borsod megyei kórház, a Szegedi, a Pécsi és a Debreceni Egyetem és a győri Petz Aladár Kórház.
Vojnik Mária államtitkár az egészségügyi intézmények által pályázható foglalkoztatási támogatásról számolt be. Elmondta, a maximálisan elnyerhető 3,043 milliárd forintból az orvosok, asszisztensek bérkiegészítést kapnának, lakhatási és utazási támogatásban részesülhetnek, illetve az átképzéshez nyújtana segítséget a pályázható pénz. A támogatás célja az orvosok, asszisztensek ágazatban tartása, a szakdolgozói létszámhiány enyhítése.
Ezen pályázat - amelyet december 23-án ír ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - egyfordulós, és nem kell az intézményeknek önerőt felmutatniuk. A nyertes intézményeknek vállalniuk kell, hogy a bérkiegészítést két évig kapja a munkavállaló, és egy évig köteles a kórház őt továbbfoglalkoztatnia.
A pályázatot 2009. március 3. és június 2. között kell benyújtani; az elnyerhető összeg 4-50 millió forint.
Székely Tamás arról is beszámolt a sajtótájékoztatón, hogy jövőre is él az a szerződés, amelyet az állam kötött a Generali Biztosítóval a gyermekek balesetbiztosítására. Így továbbra is kártérítés jár minden 18 év alatti gyermeknek, aki balesetet szenved.

Forrás: Medical Online; MTI

hirdetés

cimkék

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink