hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

12-15 milliárdért lehelnének lelket a porladó OPNI-ingatlanba

Hét éve áll üresen tizenkét volt kórházépület, s csak az őrzésük, állagmegóvásuk elvisz évente ötszázmillió forintot – emlékeztet a VG.hu, amikor beszámol a legfrissebb hasznosítási tervekről.

A 2006-2007-es nagy kórházbezárási hullámot követően az MNV-hez került ingatlanportfolió legfajsúlyosabb elemére, az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), Völgy utcai telkére és a csaknem 11 ezer négyzetméter összterületű épületegyüttesre tavaly év végére készült el a hasznosítási terv. Ez azért bír különös jelentőséggel, mert a 3,5 milliárdos nyilvántartási értékű ingatlan a parlament után az ország második legnagyobb, nem mellesleg egészségügyi besorolású övezetben lévő műemléképülete, amelynek főépülete mostanra életveszélyessé vált.

Itt reálisnak tartják egy rekreációs központ kialakítását, komplex egészségügyi-szociális szolgáltatásokkal, az ambuláns ellátástól az idősek otthonán át a wellness szolgáltatásokig. A beruházás előzetes becslés alapján nagyságrendileg 12-15 milliárd forint forintba kerülneolvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink