hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Zsebre tette a pénzt, lebukott

Folytatódnak a luxusszolgáltatások vizsgálatának keretében végzett adóellenőrzések, melynek eredményeként a revizorok magánrendeléseken is megjelennek.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adóigazgatóságának tapasztalatai szerint a legtöbb egészségügyi szolgáltatást nyújtó orvosi vállalkozás helyszínén nem üzemel pénztárgép, valamint az egészségügyi szolgáltatás ellenértékéről számlát, nyugtát nem kapnak a páciensek.

A napokban a megyei ellenőrök egy szolnoki bőrgyógyász-kozmetológus szakrendelésre jelentkeztek be, előzetesen egyeztetett időpontra. A vizsgálat megtörtént, az orvos kiállította az általa javasolt gyógyszerről a vényt, majd az 5000 forintos vizsgálati díjat átvette, azonban nyugtát, számlát nem állított ki róla.

A szoljon.hu szerint a revizor elköszönt, majd a betegváróban helyet foglaló kollégáival visszatért. Az ellenőrzéskor vizsgálták azt is, hogy az adózó eleget tett-e a társadalombiztosítási és az alkalmazott bejelentési kötelezettségének. Ez utóbbinál is hiányosságot találtak. A szankció mértékéről az ellenőrzés adatainak feldolgozása után döntenek, mely a jogszabályok szerint a számla-, nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal, a késedelmes alkalmazotti bejelentés miatt pedig 200 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható.

(forrás: szoljon.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink