hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Alzheimer-kór ellen zöld tea?

Egy most közzétett vizsgálat szerint a zöld tea egyik alkotóeleme megakadályozza a betegség létrejöttében jelentős szerepet játszó toxikus plakkok kialakulását, közli az OTSZ Online.

A kanadai McMaster Egyetemen a Giuseppe Melacini által vezetett kutatócsoport nemrégiben a Journal of the American Chemical Society című lapban publikálta eredményei szerint a zöld teában lévő EGCG (epigallokatekin-gallát) polifenol a béta-amiloidok funkciójának befolyásolása révén képes megállítani a béta-amiloid plakkok képződését.

A most közzétett adatok nemcsak megerősítik azokat a korábbi megfigyeléseket, melyek szerint az EGCG megelőzheti a béta-amiloid plakkok képződését, de részben rávilágítanak a preventív hatás mechanizmusára is.

Adataik alapján a szerzők azt javasolják, hogy a zöld tea kivonatát alkalmazzák az Alzheimer-kór prevenciójában.

„Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az Alzheimer-kór kezelésében jelenleg nem rendelkezünk kuratív gyógymóddal, ezért a korai intervenció az egyetlen, amitől eredményeket remélhetünk. Ez jelentheti például a zöld tea kivonatának vagy származékainak fogyasztását már nagyon korán, akár 15−25 évvel a tünetek jelentkezése előtt” – fogalmaz Giuseppe Melacini.

A teljes információ

(forrás: otszonline.hu )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés