hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Zalai traumatológusok: nem történt bérzsarolás

Közleményt juttattak el a hvg.hu-nak azok a traumatológusok, akik a napokban mondtak fel a Zala megyei Szent Rafael Kórházban.

A kórház a minap közleményben reagált, melyben bérzsarolásnak nevezték az orvosok felmondását. A menedzsment szerint az érintett orvosok ügyeleti leterheltsége a más osztályokon dolgozó orvosokénál alacsonyabb volt, áprilisi bérük pedig meghaladta a bruttó kétmillió forintot.

A hvg.hu által elért érintett orvosok szintén írásban reagáltak. Válaszukban azt állítják, senkivel sem közöltek jogtalanul semmilyen adatot az egészségügyi szolgálati jogviszonyunk megszüntetésével kapcsolatosan.

“Senkit sem kértünk fel a történtek nyilvánosságra hozatalára, és ahhoz nem is járultunk hozzá, a lavinát elindító Facebook-bejegyzéstől elhatárolódunk”.

Szerintük a munkaügyi jogvita tartalma nem tartozik a nyilvánosságra, arról a felek nem nyilatkozhatnak érdemben, ennek szellemében járnak el ők is, a munkáltatói közleményben foglaltakat azonban visszautasítják, és “a megfelelő fórumokon” fogják jogaikat érvényesíteni. Mint írták, továbbra is csak gyógyítani szeretnének a jogszabályoknak megfelelő feltételek biztosítása mellett.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink