hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

XX. Magyarországi Egészségügyi Napok

Október elején jubileumi rendezvényt tart az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete: 20. alkalommal rendezik meg a Magyarországi Egészségügyi Napokat.

A konferencia fő témája az egészségügyi ágazatban a gazdasági-, műszaki területen dolgozók bérezése. A balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központban október 2. és 4. között szó lesz egyebek mellett az EGVE gazdasági-műszaki területen elvégzett felméréséről, a kórházak adósságáról, az egészségügy mindennapi gondjairól. Az Orvostechnikai  Szövetség újfent rávilágít, hogy a  kórházi  beszállítók  tagvállalatainak  lejárt  követelésállománya április végére elérte a tavaly év végi szintet, és augusztus  31-én több, mint 15 milliárd  forint  volt. A  számlák  fizetési  határideje és tényleges kiegyenlítése között mára  átlagosan  több  mint  160  nap  telik  el,  miközben a konszignációs raktárakban  lévő  orvostechnikai  eszközök esetében a forgalmazók átlagosan  háromnegyed évet finanszíroznak előre a kórházaknak.

A szomszéd kertje zöldebb? címen a jubileumi ülésen bemutatják a többi közt az  osztrák, illetve a bécsi kórházakban működő  vezetési  struktúrákat,  amelyek a  kollegialitás  elvén  működnek. S hogy minderről hazai viszonyok közepette is szó essék, Budaházy Emil, a fővárosi Péterfy kórház korábbi főigazgatója Se velük, se nélkülük címmel az intézmények orvosai, szakdolgozói és az úgynevezett egészségügyben dolgozók, azaz  a gazdasági-,műszaki-,adminisztrációs  apparátus  közös  céljairól, egymásra  utaltságáról beszél. Hosszú  évek  tapasztalataira  hagyatkozva kritikus-önirónikus  hangnemben  polemizál  majd a "nézeteltérésekkel,  olykor egymásra  mutogatással  is   terhelt  édes-bús  együttélésről,  melynek  esetleges megroggyanása betegellátási elégtelenséghez is vezethet”.

A rendezvény programját ide kattintva érheti el.

MedicalOnline
a szerző cikkei

Kapcsolódó fájlok

cimkék

hirdetés

Könyveink