hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Egészségipar

Wifis szívritmus-szabályozóval követnek egy amerikai pácienst

Internetes kapcsolaton keresztül, vezeték nélküli szívritmus-szabályozóval követik orvosai Carol Kasyjanski egészségi állapotát. A roslyni nő elsőként kapott wifi technológiával ellátott ritmusszabályozót, mely lehetővé teszi probléma esetén a gyors beavatkozást.

Amikor a beteg a szokásos ellenőrzésre megy a St. Francis Kórházba, orvosa már egészségügyi adatai 90 százalékának birtokában van számítógépén keresztül.

Kasyjanski – aki húsz éve szenved súlyos szívproblémájától – elmondta, hogy az eszköz újra magabiztossá tette, mert eddig ahányszor gondok adódtak ritmusszabályozójával, csak az azonnali beavatkozás mentette meg életét.

Steven Greenberg, a nő kezelőorvosa elmondta, hogy a kórházi szerver naponta legalább egyszer kapcsolatba lép a távoli ellenőrzőegységgel, letölti az aktuális adatokat, és figyelmezteti az orvosokat, valamint a pácienst is, ha valami szokatlant észlel. A rendszer akár éjjel kettőkor is felhívja az ügyeletes orvost, ha abnormitás jelentkezik – tette hozzá Greenberg.

A vezeték nélküli szívritmus-szabályozó júliusban kapta meg az illetékes amerikai hatóság, az FDA engedélyét.

Világszerte három milliónál több ember él szívritmus-szabályozóval, évente mintegy 600 ezer beültetés történik. Az orvosok a vezeték nélküli követési lehetőség elterjedésére számítanak.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink