hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

WHO: a génmódosítás maradjon illegális tevékenység!

A Liner szerint az Egészségügyi Világszervezet tanácsadó testülete két új jelentést tett közzé, melyekben etikai javaslatokat írtak le; a génmódosítás alapvető szabályainak fundamentumait kívánják lefektetni.

A CRISPR technológia révén szinte bármelyik fejlett laboratóriumban megoldható az emberi gének aktív módosítása, ami azt jelenti, hogy akár kérésre is változtatni tudnak a DNS-molekulákon. A Dalhousie Egyetem professzora, Françoise BaylisThe Wall Street Journalnak adott nyilatkozatában elmondta, szükségesnek érzik egy etikai kódex kialakítását, mivel az elmúlt években olyannyira fejletté vált a génmódosítással kapcsolatos technológia és a hozzá köthető eljárások, hogy hamarosan már széles körben elérhető módszerről lehet szó.

Az etikus szakemberek egyetértenek abban, hogy nem szabadna belenyúlni születés előtt a magzat alapvető génállományába, habár minden eszköz megvan ahhoz, hogy apró módosítások révén tökéletes izomszerkezettel vagy makulátlan egészségi állapottal rendelkező csecsemők jöjjenek világra, írja a lap. Azt is aggályosnak tartják, hogy a különféle gyógyszerek és védőoltások klinikai teszteléseit általában fejlődő országokban végzik el minimális kiadások mellett, miközben a végeredményt a fejlett államok lakosai élvezhetik.

(forrás: Liner)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink