hirdetés
hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

WC-ket telepítettek két villamosra

Május 19-e az IBD, azaz gyulladásos bélbetegség (inflammatory bowel disease) világnapja, amelynek alkalmából pénteken Budapesten és Szegeden keltek útra olyan villamosok, melyek a betegségre hívták fel a figyelmet. 

Az IBD-hez a gyomor- és bélrendszer ismeretlen eredetű, krónikus gyulladásos betegségeit sorolják, melyek közül leggyakrabban a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa fordul elő. Hasmenés, láz, vérszegénység és fáradtság, véres széklet, hasi görcsök, valamint a fájdalom, illetve a sürgető székelési inger jelezheti a betegséget, az érintetteknek pedig naponta akár hússzor is vécére kell menniük. 

Az IBD-s betegek száma rohamosan nő, ma Magyarországon körülbelül 40 ezer ember érintett, Európa-szerte nagyságrendileg 3 millió beteget tartanak számon - ezért is szervezte meg a kampányt a betegségre specializálódott orvosi centrumokat listázó Belulrendben.hu oldal.

A villamosra mint felületre azért esett a választásuk, mert az érintettek közül, a kellemetlen tünetek következményeként, sokan nem tehetik meg, hogy villamossal utazzanak. Fontos, a megfelelő kezeléssel azonban elérhető a tünetmentesség. A villamosokról a vécéülőkék, az ablaküveges kampányelemek már lekerültek, de a betegség leírása, a tájékoztatók május végéig fennmaradnak.

További képekért kattintson!

 

(forrás: Kreatív)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés