hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Vizsgálat Nagykanizsán egy CT-beszerzése kapcsán

Vizsgálatot indít a nagykanizsai közgyűlés a városi kórház januárban üzembe állított új CT-berendezésének beszerzésével kapcsolatban - erről csütörtökön döntöttek a megyei jogú város képviselői.

A Kanizsai Dorottya Kórház vezetésével januárban megbízott új főigazgató beszámolója alapján vizsgálják a közbeszerzés minden körülményét, mert kiderült, hogy az intézmény korábbi - a közgyűlés által felmentett - vezetői előnytelen szerződést kötöttek. Bátorfi József a döntést megelőzően újságíróknak elmondta: az új CT bérleti formában került a kórházba, de az eddigi számítások szerint a valós értékének mintegy kétszeresét fizeti ki öt év alatt az intézmény, és a közgyűlés eredeti közbeszerzési kiírása ellenére a végén nem is kerül a kórház tulajdonába.
    A közgyűlésen Szlávecz Gyöngyi, a kórház megbízott gazdasági vezetője elmondta: évente 51 millió forintba kerül az új CT működtetése, mintegy 45 millió forintért bővíteni kell az archiváló rendszert, továbbá a devizában fizetett bérleti díj a forint gyengülése miatt jóval több lesz a tervezettnél. Személyeskedő vita is kialakult amiatt, hogy a szocialista oldal felvetette: az előnytelen pályázat kapcsán azt is vizsgálni kellene, hogy a beszerzést megszavazó, annak leállítását pedig később ellenző képviselők büntetőjogi felelőssége is felvethető-e az okozott vagyoni hátrányért.
    A nagykanizsai kórház korábbi főigazgatójának, Kovács Józsefnek közalkalmazotti jogviszonyát december közepén - nem megfelelő munkavégzés miatt - azonnali hatállyal megszüntette a város közgyűlése. Az ezt követően megbízott főigazgatót, Bicsak Ágnest alig egy hónappal később ugyancsak eltávolították pozíciójából a képviselők, hasonló okokra hivatkozva. A döntések miatt mindkét volt vezető munkaügyi pert indított a kórház ellen.

MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés