hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Viszlát a szemüveg párásodásának!

Környezetbarát és bármelyik maszkra felszerelhető az a kis híd, ami meggátolja, hogy bepárásodjon a szemüveg, közli a Délmagyar.

A szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület megtalálta a megoldást, amivel búcsút inthetnek a látásukban korlátozottak a lencsék párásodásának, ugyanis megterveztek és már javában gyártanak egy olyan kis apró, 390 forintos eszközt, ami a maszkra akasztva és az orrnyeregre helyezve meggátolja a kifújt levegő felfelé jutását.

– Én magam is szemüveges vagyok, így tapasztaltam, hogy milyen nehéz szemüveggel élni a járványhelyzetben. Ezért is kezdtem el azon gondolkozni, hogy milyen módszerrel lehetne a párásodást kivédeni. Mivel az egyesülettel jelenleg nem tudjuk az iskolákat járni a mobil planetáriummal, kellett valami, ami által a működésünk továbbra is biz­tosított. Így megterveztük ezt a párásodást gátló eszközt, 3D nyomtatókat vásároltunk, és elkezdődött a gyártás – magyarázta Illés Ti­­bor, az egyesület elnöke, miközben a maszkjára helyezte a kis hidat.

– Először egy jóval nagyobb méretű keretet készítettünk, aztán továbbgondoltuk, és vé­­konyítottunk rajta, de teljes mértékben azzal sem voltunk elégedettek, ezért fejlesztettük ki ezt a kis méretű verziót, ami igen hatékonynak bizonyult – tette hozzá. Kiderült, másfél óra alatt négy darab páramentesítő ké­­szül, a kereslet rá viszont egyre nagyobb, ezért a jelenlegi két darab nyomtató mellé újabb kettőt vásárolnak, hogy még többet tudjanak gyártani.

A teljes cikk

(forrás: delmagyar.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink