hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Világnapját ünnepli a Magyar Vöröskereszt Székesfehérvárott

A Magyar Vöröskereszt húsz év után először tartja vidéki helyszínen, Székesfehérvárott világnapi ünnepségét május 8-án. A szervezet a helyszínválasztással is szeretné ráirányítani a figyelmet az egész országra kiterjedő hálózatára és a lokális szinten folyó aktív Vöröskeresztes munkára. A tervek szerint jövőre egy másik megyeszékhely ad majd otthont a nívós eseménynek.

A Magyar Vöröskereszt nagyszabású világnapi ünnepséget tart szombaton, május 8-án Székesfehérvárott. A programoknak a Zichy Liget és környéke, valamint a Vörösmarty Színház ad otthont. Szabadtéri programjait a székesfehérvári tűzoltók Flórián napi ünnepségéhez kapcsolódva tartja. Vannak vöröskeresztes sátrak, színpadi programok, és a nagy múltú szervezet tevékenységéhez igazodva véradás és egészségügyi szűrések.

Mindeközben a székesfehérvári Vörösmarty Színházban délelőtt 11 órakor kezdődött az az ünnepség, amelynek keretében átadják az idei Vöröskeresztes díjakat és elismeréseket. A díjátadó rendezvényen fellép Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor, Mága Zoltán és az Angyalok, a délelőtti díjátadást állófogadás zárja.

A világnapi program este hét órától nívós jótékonysági gálaesttel zárul a Vörösmarty Színházban, melyen Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke mond köszöntőt. A jótékonysági esten olyan neves fellépők vállaltak szereplést, mint a KFKI Kamarabalett, Kulik Johanna, tangó világbajnok, Xantus Barbara, Németh Kristóf, Brunner Márta, Illényi Katica és Somló Tamás. Az est házigazdája Stohl András lesz. A jótékonysági gálaműsor közönsége az exkluzív támogatói jegyek megvásárlásával a Magyar Vöröskereszt munkáját támogatja.

(forrás: Magyar Vöröskereszt)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés