hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Vigye az ápoltját ki hova tudja!

Százhúsz ápolt helyzete vált bizonytalanná azzal, hogy július elsejével bezárja a honvédség Verőcei Betegotthonát – írja a Népszava.

A lap idézi az intézmény bezárásáról szóló parancsot, melynek értelmében "július 1-től az intézményi lehetőségek nem lesznek adottak a betegek befogadására és további ápolására." Emiatt már a múlt hónapban felfüggesztették a betegfelvételt, a jelenlegi gondozottak esetében pedig felmondtak minden ápolási szerződést, így a szolgáltatás megszűnésével az érintetteknek maguknak, vagy hozzátartóiknak kell megoldani a "hazatávoztatást", illetve június elsejével "a további elhelyezést".

Ez azt jelenti, hogy az érintett betegeknek és időseknek, valamint a családjuknak mindössze 2 hónap alatt kellene találniuk egy megfelelő idősotthont, vagy valamilyen gondozási, ápolási intézményt. Ez azonban ma szinte lehetetlen, hiszen az ilyen jellegű ellátást végző egészségügyi, illetve szociális intézmények rendszerint telt házzal, hosszú várólistával működnek – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)

cimkék

hirdetés

Könyveink