hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Vidéki mentőkkel segítik meg a fővárost

A főváros körüli településekről vezényelnek egységeket a budapesti mentés problémáinak enyhítésére – tudta meg a Népszabadság.

Kapcsolódó cikkek

Ez az első következménye annak a vizsgálatnak, amely a múlt héten agyvérzésben meghalt asszony tragédiáját követően indult. Hozzá több mint egy óra után ért el a segítség. A múlt heti tragédia után Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat vezetője főigazgatói megbízottat jelölt ki a gördülékeny ellátás garantálására. A feladatot Göndöcs Zsigmond kapta, aki a második Gyurcsány-kormány idején három évig főigazgatóként vezette a mentőszolgálatot.

Az új vezető kinevezése előtt néhány órával a közép-magyarországi régió mentőállomásairól nappali szolgálatra a fővárosba vezényeltek egy-egy mentőt, összesen hét autót és csapatát. Egyelőre nem tudni, mit szólnak majd az intézkedéshez az érintett települések – Zsámbék, Albertirsa, Vác, Dabas, Cegléd, Tápiószele, Aszód – polgármesterei. Ez már csak azért is érdekes, mert több helyen közösségi pénzből is áldoznak azért, hogy zavartalanul működjön a helyi mentés – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink