hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Vidéken is nyerő az egynapos sebészet

2010-hez képest megduplázódott az egynapos ellátások száma, ám még mindig elmaradunk a nyugat-európai trendektől – írja a Heol.

Európai uniós forrásból nyolcmilliárd forint keretösszeg felhasználásával alakíthatnak ki intézmények egynapos sebészeti ellátási részleget, s a már meglévők is számíthatnak plusz forrásokra – jelentette be a minap Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Egerben a Markhot Ferenc Kórházban évek óta végeznek egynapos sebészeti beavatkozásokat. Az intézmény szakemberei orvosi és ápolási területen egyaránt felkészültek, tapasztaltak, és mindenki örömmel fogadta az ezzel kapcsolatos egészségpolitikai szándékot. Egerben az elmúlt évek nagymértékű fejlesztései – műszerekben és infrastruktúrában – kedvező körülményeket teremtettek az egynapos ellátás kibővítésére – mondta el a Heolnak dr. Vácity József főigazgató.

– Heves megye vezető egészségügyi intézménye az egynapos sebészeti ellátásban is az élen jár. Megyei és országos szinten is említést érdemel, hogy havonta 520-540 beteget látunk el egynapos sebészeti ellátás keretei között – fogalmazott a kórház vezetője, hozzátéve: a betegeket XXI. századi felszereltségű és műszerezettségű műtőkben operálják, és a kórházban kialakítottak egy huszonnégy ágyas külön­álló, emelt komfort fokozatú egynapos sebészeti hotel részleget. Kifejtette: a kórház minden sebészeti profilú osztálya végez egynapos beavatkozásokat.

Dr. Vácity József főigaz­gató elmondta azt is, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tájékoztatása szerint a Markhot Ferenc Kórház sikerrel szerepelt és 225 millió forintot nyert az egynapos sebészeti műszerek pályázatán, aminek köszönhetően a műtők felszereltségét tovább tudják fejleszteni Egerben.

Gyöngyösön a Bugát Pál Kórházban ugyancsak elkötelezettek az egynapos sebészeti ellátás mellett, és arra törekszenek, hogy egyre nagyobb arányban legyen jelen ez az ellátási metódus.

(forrás: HEOL)
hirdetés

Könyveink