2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Viagra a Tescóból Angliában

Mától a merevedési zavarban szenvedő férfiak recept nélkül is megvásárolhatják a Viagrát az Egyesült Királyság 300 Tesco áruházában. Ráadásul a gyógyszertári árnál alacsonyabb áron: a 8 csomagos tablettáért 55 font helyett csak 52 fontot kell fizetniük, ha azonban rendelkeznek háziorvosi recepttel, 48 fontért kapják a szert.

A gyógyszert gyógyszerész fogja árulni, aki megméri a vásárló vérnyomását, ellenőrzi koleszterintesztjét, és (nem közölt módon) ellenőrzi, hogy a paciens nem diabeteszes-e. A szolgáltatást csak 40 és 65 év közötti férfiak vehetik igénybe, egy kérdőiv kitöltése és a megfelelő vizsgálati eredmények után. A szexuális tanácsadó testület jó ötletnek tartja a kezdeményezést, hiszen sok ember nem szívesen fordul orvoshoz ezzel a problémával, és nem vesz interneten sem gyógyszert a hamis szerektől való jogos félelme miatt.

A kérdőíven felhívják a beteg figyelmét arra, hogy az erektilis diszfunkció nagyon sokszor egy háttérben húzódó vagy később kialakuló betegség tünete lehet, és ezt tanácsos orvossal kivizsgáltatni. A merevedési zavarban szenvedők egyharmadában 5 éven belül valamilyen szív- érrendszeri megbetegedés diagnosztizálható.

Dr. Nagy Judit
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink