hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Vérét veszik a magyarnak, havi 140 euró is összejöhet

Ötszáz forint vagy húsz euró? Aki vérét adja, nem egyszer az utóbbira voksol, sokan még betegségüket is letagadják, mert szükségük van a megélhetésükhöz a bevételre.

Kapcsolódó cikkek

Egy buszos vállalkozó rendszeresen utaztat ki magyarokat Bécsbe, hogy ott 20 euróért vérplazmát adjanak – erről számolt be két hónapja a Napló. Mivel az osztrák-magyar vérturizmus egyre terjeszkedik és egyre többen mennek ki vért adni, ezért a „csatába” beszállt a Magyar Vöröskereszt is - hangzott el a TV2-es műsor legutóbbi adásában, melyben újra a témával foglalkoztak.

A Napló korábbi riportja után azzal kereste meg a Somogyi Hírlap szerkesztőségét egy Csurgó térségi fiatalember, hogy segítsenek neki a szervezőket megtalálni. A férfival egy másik téma kapcsán került a lap kapcsolatba: akkor arról panaszkodott, hogy két szakmunkás bizonyítványa van (cukrász és felszolgáló), még sincs munkája. Azt mondta: ha lehetőséget kap, elégedettek vele munkaadói, ám csak ritkán bizonyíthat, ugyanis bőrszíne miatt nem veszik fel, inkább „magyar” pincért alkalmaznak. Érdekelné a pénzért véradás, hiszen a nyári Balaton-parti alkalmi munkák óta munkanélküli.

A véradásra szállító busz Budapestről indul, leginkább a nyugat-dunántúli térségből szedik össze az embereket. Mivel a vérplazmára is vonatkozik a szervkereskedelmet tiltó nemzetközi jogszabály, ezt úgy kerülik meg, hogy nem közvetlenül a vérplazmáért fizetnek, hanem az emberek fáradozásaiért. Alkalmanként 20 eurót adnak (itthon ötszáz forintos utalvány és egy tábla csokoládé jár), de karácsony előtt plusz 50 eurót is ígértek. Aki többször megy, havonta 120-140 eurót is megkereshet. Aki új tagot hoz, az fejpénzzel, jutalékkal is számolhat.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés