hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Vércukorszintmérés beültethető eszközzel

A jelenleg használatos folyamatos vércukorszintmérő eszköznél jobban teljesítettek az újabban kifejleszetett készülékek, írja az OTSZ Online.

Az American Diabetes Association (ADA) 2018-as tudományos ülésén dr. Rabab Z. Jafri (Massachusetts General Hospital, Boston) június 22-én adta elő a különböző, folyamatos vércukorellenőrzést lehetővé tevő eszközök (CGM, continuous glucose monitors) közvetlen összehasonlításával nyert tapasztalatokat. A vizsgálat során az új 90 napos Eversense-t hasonlították össze a 7 napos Dexcom G5-tal (a vizsgálat kezdete óta már van a készüléknek egy újabban szabadalmaztatott Dexcom G6 változata is) és a 14 napos Abbott FreeStyle Libre Pro-val (nem a betegek által használt verzióval). A három eszköz közvetlen összehasonlítását járóbetegeken végezték. Egyik CGM eszköz sem volt olyan pontos ebben a vizsgálatban, mint a korábbi klinikai vizsgálatok során.

Az Eversense pontosabbnak bizonyult a Dexcom G5-nél, és mindkettő pontosabb volt a Libre Pro-nál, de az előadó fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az Eversense-t és a Dexcome G5-öt naponta kétszer kalibrálták, míg a Libro Pro nem kalibrálható. A három CGM mindegyike rosszul teljesített, ha a beteg vércukorszintje a hipoglikémiás tartományba süllyedt

További részletek

 

(forrás: otszonline.hu )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés