hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Van még hely a magánszolgáltatóknak

Az állami egészségügyi rendszer hibáit kihasználva és a piaci igényekhez alkalmazkodva egyre több a magánegészségügyi beruházás Budapesten, a Webbeteg szedte ezeket lajstromba.

A Róbert Kórház kibővítése és a Duna Medical Center még folyamatban lévő terjeszkedése mellett a Swiss Medical Kft. is új egészségügyi központot avatott nemrégiben – írja a portál. A magyar tulajdonban lévő magánegészségügyi vállalkozás 440 millió forintos beruházással új járóbeteg-ellátó centrumot nyitott. Az új ellátóközpont saját tőkéből és bankhitelből valósult meg.

Kirschner András, a Swiss Medical alapító orvosa és ügyvezető igazgatója szerint a 200 milliárdosra becsült hazai magánegészégügyi piacon még bőven van hely. Az állami egészségügyi rendszer jól ismert problémái miatt egyre többen veszik igénybe a magánegészségügyi szolgáltatásokat, körülbelül 150-160 ezren rendszeresen, 300-400 ezren pedig alkalomszerűen. A Swiss Medical piacvezetőnek számít a foglalkozás-egészségügy területén, országosan 138 helyszínen több mint 100 ezer céges ügyfelet látnak el, emellett hatezer beteg családorvosi alapellátását, illetve hatezer magánbeteg szakellátását végzik. Plusz szolgáltatás, hogy a magánszemélyek ügyfélkártya megvásárlásával vehetik igénybe – a nap 24 órájában, akár hétvégén is – a telefonos gyermek és felnőtt szakorvosi ügyeletet. Tanácsot kérhetnek az ügyeletes orvostól, indokolt esetben az ügyeletes felnőtt- vagy gyermekorvos az otthonában vizsgálja meg a pácienst.

A Duna Medical Center kórházának építése tavaly megkezdődött, az épület várhatóan 2017-ben kerül átadásra. A Duna Medical Center tájékoztatója szerint az épülő kórháza lesz az első olyan magyarországi magánegészségügyi intézmény, amely programozott műtéti beavatkozásokat és kezeléseket biztosít majd szinte valamennyi orvosi szakterületen. Az új kórházban ultramodern felszereléssel segítik majd a betegek gyógyulását és az orvosok munkáját. A kórház magán finanszírozású, illetve magán-egészségügyi biztosítással rendelkező betegeket fogad majd. A kórház személyzete több mint 600 fő lesz.

(forrás: WEBBeteg)
hirdetés

Könyveink