hirdetés
hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Vályi–Nagy István az AIPM igazgatója

Vályi–Nagy István váltotta Varga Zoltánt az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatói posztján.

Varga Zoltán távozása után Vályi–Nagy István kapott megbízást a az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének tagjaitól az igazgató feladatok ellátására.

A  külföldi gyógyszeripari vállalatok érdekeit képviselő szövetség nevében eljáró Vályi–Nagy István 1956. január 20-án Debrecenben született. 1981-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Kórbonctan-kórszövettanból, belgyógyászatból, klinikai immunológia-allergológiából és hematológiából tett szakvizsgát. 1994-ben az orvostudomány kandidátusa, 1998-ban habiltált doktor fokozatot szerzett. 2004. óta egyetemi magántanár. 1998-ban az Egyesült Államok-beli Purdue Egyetemen ill. A franciaországi École Superiéure de Commerce de Rouen-ben Master of Business Administration, 2010-ben az angliai Sheffield Egyetemen egészségügyi menedzser posztgraduális diplomát kapott. 2000 és 2003 között Széchenyi Professzori ösztöndíjas volt

Orvosi tanulmányi után a Semmelweis Egyetem I. Sz. Kórbonctani és Kísérleti Rákkutató intézetében, majd a II. Sz. Belgyógyászati klinikán dolgozott. Innen került 1987-ben előbb ösztöndíjjal, majd munkavállalóként a philadelphiai Pennsylvania Egyetemre, ahol öt évig dolgozott. A Wistar Intézetben kísérletes onkológiai kutatásokat folytatott és a Pennsylvalia Egyetem Kórházának Hematológiai-Onkológiai Osztályának munkájába is bekapcsolódott.

Hazatérése után a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem I. Sz. Belgyógyászati klinikájának első sorban immunológiai és hematológiai betegekkel foglalkozó részlegén dolgozott. 1999-től 2002- ig egyetemi docensként a hematológiai részlegét irányította. 2002-ben rövid ideig az Egészségügyi Minisztérium Egészségpolitikai Főosztályát vezette, majd 2002-től 2006-ig az Országos Gyógyintézeti Központ főigazgatója volt. 2006-2007-ben a Richter Gedeon Vegyészeti Gyárban klinikai és tudományos tanácsadóként tevékenykedett. A Szent László Kórház hematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztályán hematológiai és immunológiai szakrendelés folytat.

A hematológiai-transzfúziológiai szakmai kollégiumnak 2004. óta tagja.Számos hazai és külföldi tudományos társaság tagja.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatói posztját 2010. szeptember 10. óta tölti be.

Dr. Nagy Judit
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés