hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Változás az Egis vezérkarában

Dr. Marosffy László, az Egis Nyrt. gazdasági igazgatója nyugdíjba megy, helyét Poroszlai Csaba, a cég stratégiai kontrolling vezetője veszi át.

A gazdasági igazgató 2011. január végével vonul nyugállományba és ezzel összefüggésben lemond igazgatósági tagságáról. Dr. Hodász István, az Egis Nyrt. vezérigazgatója 2011. február elsejei hatállyal Poroszlai Csabát nevezi ki a vállalat gazdasági igazgatójává.

A gyógyszergyártó közleménye szerint az Igazgatóság javaslatot tesz arra, hogy a 2011. január 26-án tartandó Közgyűlés Poroszlai Csabát, az Egis Nyrt. stratégiai kontrolling vezetőjét a Társaság Igazgatóságába válassza.

Poroszlai Csaba február elsejétől az Egis új gazdasági igazgatójaPoroszlai Csaba

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodási Karán 1999-ben szerzett pénzügy-vállalatértékelés szakirányú diplomát. Szakmai pályafutását a Béres Gyógyszergyárnál kezdte 1998-ban. Kontrolleri pozíciókat követően 2003-tól öt éven keresztül gazdasági igazgatóként jutott kiemelkedő szakmai és iparági tapasztalatok birtokába.

2008 áprilisa óta az EGIS stratégiai kontrolling vezetőjeként felel kiemelt fontosságú kontrolling-rendszerek fejlesztéséért.

Közel három éve vesz részt a társaság stratégiájának alakításában, elemzéseivel, javaslataival támogatja a vállalat tevékenységét és hozzájárul a gazdasági eredményesség növeléséhez. Angolul, spanyolul és franciául folyékonyan beszél.

Dr. Marosffy László

1976-ban lett a vállalat felügyelőbizottságának tagja, 1981-ben csatlakozott az Egishez gazdasági igazgatóként. A gyógyszeriparon belül ő a legrégebben tevékenykedő elsőszámú gazdasági vezető. Tevékenysége meghatározó az Egis történetében: ő készítette elő a vállalatprivatizálását, részt vett annak megvalósításában, az Egis tőzsdei bevezetésében valamint a vállalat számára legmegfelelőbb szakmai befektető megtalálásában; azóta is rendszeresen tart kapcsolatot a befektetői csoportokkal, és sikeresen irányítja a regionálisan is jelentős Egis-vállalatcsoport gazdasági tevékenységét.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés