hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Vádat emeltek a Honvédkórház volt főigazgatója ellen

Vádat emelt az egykori Állami Egészségügyi Központ, a budapesti Honvédkórház volt főigazgatója, Szilvásy István ellen a Fővárosi Főügyészség - értesült az MTI Hírcentrum.

Az M1 szerda esti Híradójában elhangzott: a vádirat szerint Szilvásy István a kórház főigazgatójaként 2007 októberében fiktív megbízási szerződést kötött egy tanácsadó céggel, majd 2008 februárjában főorvosként alkalmazott egy férfit, "aki nem végzett munkát és be sem járt a kórházba".

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak azt mondta: az Állami Egészségügyi Központ volt főigazgatójával és két társával szemben folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat részben fiktív vállalkozási szerződés, részben pedig színlelt foglalkoztatásra irányuló munkaszerződés megkötése miatt.

Szilvásy István ügyvédje, Kende Péter úgy nyilatkozott: nem lepődtek meg a vádemelésen. "Szerinte könnyedén cáfolni tudják majd a vádakat" - hangzott el a Híradóban.

A Magyar Nemzet tavaly júliusban írt arról, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter hűtlen kezelés és egyéb gazdasági vétségek gyanújával büntetőfeljelentést kezdeményezett Szilvásy István ellen.

A napilap akkor azt közölte: a HM belső ellenőrzési főosztályának legsúlyosabb megállapításai szerint a honvédkórház és jogelődjei összességében többmilliárdos értékben, a közbeszerzés megkerülésével, egyedi megrendelés alapján szereztek be gyógyszereket, illetve több száz milliós értékben rendeltek meg higiéniás takarítást 2002 és 2010 között.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink