hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Öt orvost foglalkozásától is eltiltanának

Vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a hazai egészségbiztosítás történetének eddigi legnagyobb, egymilliárd forintos csalási ügyében, amelyben 13 orvos is érintett – értesült az MTI Hírcentrum.

Az m1 Híradója úgy tudja, hogy a vádirat szerint a kórházakban dolgozó orvosok 2008 januárja és 2010 májusa között több mint tízezer esetben állítottak ki fiktív vényeket speciális kötszerekre, amelyek felhasználását fiktív bizonylatokkal igazolták.

Miskolczi Ivett, a megyei főügyészség szóvivője a Híradónak azt mondta, 24 ember ellen különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat, két kivétellel valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását kérték.

Tizenhárom orvos is érintett az ügyben, öt orvos esetében az ügyészség azt is kéri a bíróságtól, hogy mellékbüntetésként tiltsa el őket foglalkozásuk gyakorlásától.

Idézték Deme Natáliát, a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztályának nyomozóját is, aki márciusban azt mondta, több mint egymilliárd forintot igényeltek vissza a csalásban részt vevők.

A fiktív recepteket felíró orvosok öt év börtönt, a csalássorozat kitervelői és végrehajtói pedig akár 15 év fegyházbüntetést is kaphatnak.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink