hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Újraindulnak a miskolci városnéző programok

Hatodik évadát indítja a tematikus városnézéseinek Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Kft.

hirdetés

Az elmúlt öt évben több mint kétezren vettek részt a garantált programokon, amely Miskolc belvárosának szépségeit és titkait tárja fel, különböző tematikák mentén. Az idei sétasorozat június 10-én, szerdán indul.

Töretlen az érdeklődés a minden hónap második szombatján megrendezett, miskolci tematikus városnéző séták iránt. Az elmúlt öt esztendőben negyvennyolc alkalommal vehettek részt az érdeklődők a Tourinform Miskolc irodából induló programon, amelyek során elsősorban belvárosi helyszíneket keresnek fel. A séták alatt olyan intézményekbe, épületekbe is bejuthatnak a résztvevők, amelyek egyébként egyáltalán nem, vagy csak külön engedéllyel látogathatók.

Idén, a járvány okozta veszélyhelyzet miatt márciusban nem indulhattak el a séták, de júniustól újra minden hónap második szombatján tartanak városnézést. A biztonságos távolságtartás érdekében ezen a héten 2 alkalomra is meghirdették ugyanazt a tematikát, a szokásos szombat mellett már 10-én szerdán is bejárhatják a belvároshoz közeli egykori Mindszent és a Csabai kapu legfontosabb helyszíneit.

„A törzsvendégek közül többen csak később csatlakoztak a programsorozathoz, és persze új érdeklődőkre is számítunk, így az igényeknek megfelelően a séták idei témái között van néhány, amely már szerepelt a korábbi években”, mondta Kupcsik Sarolta, a séták házigazdája, a Tourinform iroda vezetője. „Ezeket újragondolt útvonalon, kiegészített tartalommal járhatják majd végig a vendégek; lesz például irodalmi séta 200 éves és kortárs idézetekkel”, tette hozzá.

Teljesen új tematikák is lesznek az idei programsorozatban: a résztvevők megismerkedhetnek majd a tűzoltók emlékhelyeivel, és a modern építészet jegyében is tehetnek majd sétát.

Mivel az idei évad később kezdődhetett, a bérletek érvényességi idejét is meghosszabbítják. 

(forrás: Miskolc TDM)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink